Conzentrate A/S | Sådan understøtter e-learning medarbejdernes motivation

Sådan understøtter e-learning medarbejdernes motivation

Der er ingen tvivl om, at en høj medarbejdertilfredshed og motivation i arbejdet øger medarbejdernes performance og dedikation i arbejdet og er med til at drive organisationen frem. Derfor er det enormt vigtigt for alle virksomheder og organisationer at have fokus på, hvad der motiverer sine medarbejdere.

Mange medarbejdere peger på, at fx afvekslende opgaver, muligheden for at kunne komme med kreative input og gode kollegaer er med til at holde dem motiverede i deres arbejde.

Hvordan kan e-learning være med til at understøtte medarbejdernes motivation i dagligdagen? Her er 4 bud:

Ansvar – Giv medarbejderne medansvar og medbestemmelse over egen læring og udvikling. Med et Learning Management System og adgang til en lang række kurser, kan medarbejderne selv vælge og træne de kompetencer, som de vil. Her er en åbenhed og tilgængelighed for, at medarbejderen selv kan præge, hvilken retning vedkommende gerne vil udvikle sig imod, og selv være med til at sørge for at få trænet de kompetencer, som vedkommende har behov for at få styrket.

Tid – I organisation kan I vælge, at der er et fast timetal på månedsbasis eller ugebasis, som medarbejderne må bruge på udvikling. Så er der ikke nogen undskyldning for, at de faste opgaver kommer til at overtage al tiden.

Rum – Hos blandt andet virksomheder som Google har de en garage, hvor medarbejderne kan søge hen og designe, være kreative og opfindsomme. Et såkaldt makerspace eller hackerspace. Om I skaber dette rum fysisk eller digitalt, skal det bryde de sædvanlige rammer for at kunne være kreativ og innovativ. Inviter ind i et digitalt univers, hvor medarbejderne kan lade sig inspirere og lære nyt.

Gamification – Har I en organisationskultur, hvor der er et godt kollegialt samarbejde og evt. en god performancekultur, så kan det være rigtig sjovt at konkurrere og battle med sine kollegaer. Med gamification som led i e-learning, kan medarbejderne få trænet sin viden samtidig med, at det interne sammenhold bliver styrket.

Er du interesseret i at høre mere om, hvordan vi i Conzentrate arbejder med kompetenceudvikling i en lang række virksomheder, og kan forbedre træningen i jeres organisation? Kontakt mig her:

Anne Maagaard

Kundekonsulent, Conzentrate A/S

Telefon: +45 98 40 27 06 / Mobil: +45 31 53 94 37

Mail: azm@conzentrate.com