Sådan understøtter e-learning medarbejdernes motivation

Der er ingen tvivl om, at høj medarbejdertilfredshed og motivation i arbejdet øger medarbejdernes performance og er med til at drive organisationen frem. Derfor er det enormt vigtigt for alle virksomheder og organisationer at have fokus på, hvad der motiverer sine medarbejdere. Det kan du sikre dig med motiverende e-learning.

Mange medarbejdere peger på, at afvekslende opgaver,  at kunne komme med kreative inputs og gode kollegaer er med til at holde dem motiverede. Hvordan kan e-learning være med til at understøtte medarbejdernes motivation i dagligdagen? Her i blogindlægget kan du læse om vores 4 bud på, hvordan man skaber motiverende e-learning.

Skab motiverende e-learning

Ansvar

Giv medarbejderne medansvar og medbestemmelse over egen læring og udvikling. Med et LMS og adgang til en lang række kurser, kan medarbejderne selv vælge og træne de kompetencer, de vil. Her er en åbenhed og tilgængelighed for, at medarbejderen selv kan præge, hvilken retning vedkommende gerne vil udvikle sig imod. Samt hvilken kompetencer, som vedkommende selv ønsker at styrke.

Tid

I organisation kan I vælge, at der er et fast timetal på månedsbasis eller ugebasis, som medarbejderne må bruge på udvikling. Så er der ikke nogen undskyldning for, at de faste opgaver kommer til at overtage al tiden.

Rum

Hos blandt andet virksomheder som Google har de en garage, hvor medarbejderne kan søge hen og designe, være kreative og opfindsomme. Et såkaldt makerspace eller hackerspace. Om I skaber dette rum fysisk eller digitalt, skal det bryde de sædvanlige rammer for at kunne være kreativ og innovativ. Inviter ind i et digitalt univers, hvor medarbejderne kan lade sig inspirere og lære nyt.

Gamification

Har I en organisationskultur, hvor der er et godt kollegialt samarbejde og evt. en god performancekultur, så kan det være rigtig sjovt at konkurrere og battle med sine kollegaer. Med gamification som led i e-learning, kan medarbejderne få trænet sin viden samtidig med, at det interne sammenhold bliver styrket.


Interesseret I at høre mere?

Er du interesseret i at høre mere om, hvordan vi i Conzentrate arbejder med kompetenceudvikling i en lang række virksomheder, og kan forbedre træningen i jeres organisation? Kontakt os og book et uforpligtende møde.

Kontakt

Telefon +45 98402700
Kontakt os på mail her.

Du kan også læse mere om fordelene ved e-learning her: 
Fordele ved Digital Læring