Micro Learning er et must i 2021 - Blog | Conzentrate A/S
micro learning

Blogserie Del 1 – Micro learning

Vores palette her hos Conzentrate er bred. Vores LMS, Learning Arena, byder på mange anvendelsesmuligheder hvad angår forskellige læringsmetoder. I denne blog-serie vil vi præsentere jer for de forskellige læringsformer, som Learning Arena rummer, og hvordan muligheden for selv at sammensætte varierende læringsmåder, som tjener netop jeres formål, kan skabe værdi for jer. Dette indlæg er den første del af blog-serien, og vi vil her præsentere jer for, hvorfor Micro Learning er en del af Learning Arena, og hvad der gør det til et must.

Micro Learning er ikke et nyt begreb, men det er et begreb, som fylder mere og mere, når det kommer til digital læring. Du kender det godt, for du anvender det faktisk stort set hver evig eneste dag. Om du Googler svaret på et spørgsmål, ser en tutorial på YouTube omkring noget, du skal have hjælp til – eller hvis du tager dig selv i at læse en artikel på Facebook eller scroller hele dit feed igennem for videoer – ja, så har du at gøre med Micro Learning. Derfor er det en effektiv læringsmetode, der skaber resultater; fordi vi kender det helt ind til benet.

Derfor er Micro Learning fordelagtigt

Variation af indhold

Micro Learning er mange ting. Det kan både være video, tutorials, podcasts, spil, interaktioner eller noget helt andet. Der er mange muligheder, hvilket også resulterer i en variation af indhold, der motiverer modtageren, fordi der sker noget fagligt relevant, interessant og inspirerende, hver gang de operer med Micro Learning.

Længden

Selvom der ikke er nogle regler for, hvor lang tid, Micro Learning må varer, ligger det lidt i ordet, at det skal være kort og godt. Og det er netop, hvad det er. Et typisk modul varer 2-5 minutter, og den korte tidsperiode sikrer, at modtageren holder fokus. Selvom et modul helst skal være kort og godt, er det vigtigt, ikke at gå på kompromis med indholdet. Derfor lyder en vigtig huskeregel: Så langt som nødvendigt og så kort som muligt.

Fokus

Og fokus er en fordel, der ses hos modtageren af Micro Learning. På grund af den typiske korte tidsramme, sikrer vi, at vi holder modtagernes koncentrationsevne. Derudover er Micro Learning kendt for at være simpelt i den forstand, at hvert modul består af fokuseret og fagligt indhold, som er overskueligt for modtageren at tilegne sig og forholde sig til.

Fastholdelse af information

Den viden der deles gennem læring fra Micro Learning, fastholdes og lagres bedre i modtagerens hukommelse. Flere studier viser, at fordi informationen kommer i små, korte og præcise doser, har modtageren større tendens til at fastholde informationen som langtidshukommelse sammenlignet med fx information i større tekstomfang eller videoer med længere varighed end 5 minutter. Som med al anden læring, er det vigtigt, at indholdet i Micro Learning modulerne er fagligt relevante for målgruppen.

Mobil-venlig læring

I en tid hvor alle har smartphones, er det yderst fordelagtigt, at denne type læring passer perfekt ind i den digitale verden af smartphones og tablets. Micro Learning er nemlig tilpasset mobile enheder, og brugervenligheden er i høj fokus, når vi udvikler Micro Learning.

Er Micro Learning det fremtidige svar på digital læring?

Selvom Micro Learning kan mange ting, som andre læringsmetoder ikke kan, er det ikke svaret på alt, når det kommer til digital læring. Micro Learning er godt for noget, og e-learning, Classroom træning, Blended Learning, Gamification, osv. er godt for noget andet.

Micro Learning er særligt fordelagtigt, hvad angår hurtig, effektiv læring on-demand. Og når det giver mening. Når det kommer til mere detaljeorienteret og dybdegående viden, kræver det enten en række af sammenhængende Micro Learning moduler, eller også kræver det en læringsmetode, hvor der frigives mere tid til at skabe bred, grundlæggende information til modtageren. Derfor introducerer vi jer i denne kommende blog-serie for andre effektive læringsmetoder, som vi anvender her hos Conzentrate, og som vores LMS, Learning Arena, byder på. 


Kontakt os

Er du interesseret i at høre mere om mulighederne med vores læringsmetoder her hos Conzentrate? Kontakt os og book et uforpligtende møde, hvor vi går i dybden med jeres behov, og hvordan vores LMS, Learning Arena, fungerer.

Sofie Bergmann Rettkowsky
Business Development Manager hos Conzentrate A/S
Telefon: +45 98 40 27 06 / Mobil: +45 31 53 94 37
Mail: sbr@conzentrate.comX