Cyber Security

Vi ser, at hackerne kun bliver mere snedige og deres angreb mere målrettede. Derfor er det vigtigt, at I klæder jeres medarbejdere godt på i kampen mod cybercrime. Som virksomhed og offentlig organisation er det vigtigt, at I opmærksomme på flere parametre indenfor cyber security som f.eks. databeskyttelse, passwords, phishing, CEO fraud og hacking.

Databeskyttelse

Det er vigtigt at have styr på, hvordan den information, I sidder med, skal håndteres. Fortrolig information forbliver kun fortrolig, hvis I behandler den herefter. Derfor er det vigtigt for medarbejdere at vide, hvordan information, data og IT-udstyr skal behandles. Hvordan klassificerer I f.eks. offentlig, intern og fortrolig information? Hvilke systemer bruger I til lagring og deling af dokumenter? Hvad skal medarbejderne gøre, når de skal skifte IT-udstyr?

E-mail

Vi modtager højst sandsynligt alle sammen uønskede mails og spam i vores indbakke i mere eller mindre grad. Har jeres medarbejdere helt styr på, hvordan de skal håndtere uønskede mails? Hackerne bliver kun mere og mere udspekulerede, og i de senere år har vi hørt om de såkaldte CEO frauds. Her udgiver hackerne sig for at være direktør i virksomheden, der beder en medarbejder om hjælp til at få overført penge. Hvad skal jeres medarbejdere gøre, hvis de bliver hacket eller udsat for ransomware? Hvordan skal fortrolige informationer i mails håndteres?

Mobile enheder

Hvad skal medarbejderne være opmærksomme på i forhold til deres mobile enheder såsom smartphones, tablets og laptops? Der er nogle andre forholdsregler, man skal tage, når man benytter arbejdsrelaterede mobile enheder. Modsat den stationære computer, der befinder sig forsvarligt på arbejdspladsen og er tilkoblet virksomhedens sikre WiFi, så er der faldgrupper som usikkert WiFi spots, tyveri, m.m., som man skal være opmærksom på, når man bevæger sig udenfor arbejdspladsen.

Passwords

Det er ikke sikkert, at virksomhedsledere og chefer blander sig i medarbejdernes password – det er selvfølgelig fortroligt. Men det er måske alligevel en god idé at minde medarbejderne om nogle forholdsregler, når det kommer til brugen af passwords. F.eks. at man ikke skal bruge det samme password flere steder. Samtidig kan man give sine medarbejdere nogle gode værktøjer til at opbygge og huske et sikkert password.

Phishing

Phishing er en metode hvor IT-kriminelle anvender e-mails, SMS’er, falske hjemmesider eller andre typer af beskeder til at narre værdifulde oplysninger fra virksomheder eller privatpersoner. Phishingbeskeder indeholder ofte links eller vedhæftede filer, som afsenderen forsøger at få dig til at åbne. Hvis du klikker på et falsk link og indtaster dit brugernavn og password, bliver de synlige for de IT-kriminelle. Oplysninger som kan anvendes til at få adgang til et system som f.eks. HR-, CRM- eller økonomisystemer. I kurser lærer I om de forskellige former for phishing og ransomware, og hvad I skal være opmærksomme på i disse tilfælde.

Få et tilbud fra os

Er du nysgerrig på at høre mere om vores standard e-learningkursus i cyber security? Eller er du interesseret i at høre om vores andre standardkurser, som vi tilbyder hos Conzentrate? Så kontakt os og få en uforpligtende snak omkring hvad, vi kan tilbyde.

 

Hos Conzentrate har vi arbejdet med e-learning i snart 20 år som tæt samarbejdspartner for nogle af Danmarks største virksomheder og organisationer. Vores standardkurser leveres i kursusformaterne SCORM og TinCan, så det er klar til implementering i jeres system.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.