Gamification: Spil og lær på samme tid - Blogindlæg fra Conzentrate A/S

Blogserie Del 2 – Gamification

Den brede palette her hos Conzentrate byder på mange forskellige læringsformer, som vi vil introducere jer for i denne blogserie. Gennem vores Learning Management System, Learning Arena, skaber vi en masse anvendelsesmuligheder hvad angår læringsmetoder, som man selv kan sammensætte for at skabe varierende læring, som bedst muligt tjener det formål og de behov, jeres organisation har. Som en del af paletten, har vi tidligere skrevet om Micro Learning (Del 1), og i dette blogindlæg, som er del 2 af vores blogserie, vil vi introducere jer for, hvordan læring både kan være sjovt, effektivt og fagligt relevant på én gang. Del 2 omhandler nemlig fordelene ved Gamification, og hvordan det kan anvendes, som et effektivt læringsværktøj.

Vi har udviklet Gamification for flere af vores kunder, som ønsker sjov og engagerende læring, der samtidig uddanner modtageren på et fagligt højt niveau. Hvad er Gamification egentlig? Det er ikke et spil i sig selv. Det er en digital brugeroplevelse, som består af elementer og funktioner, som vi kender fra spil. Og det er netop disse, der er med til at skabe en engagerende læringsoplevelse, som motiverer brugerne til at deltage og udfordre sin egen viden.

4 grunde til at Gamification er fordelagtigt

Sjov og interagerende læring

Spilelementer er efterhånden ret genkendelige for os alle sammen. Vi ser det på diverse sociale medier, og vi kender det formentligt fra forskellige apps på vores smartphones. Vi kender derfor også effekten af det, og hvordan det kan være dragende og engagerende, så snart man sidder med det i hånden. Den effekt har Gamification hos brugerne. Kombinationen af spil og læring skaber sjovt og interagerende indhold, som motiverer brugerne til at deltage. I visse situationer kan det endda være ret svært at slippe, når først man er gået i gang. På den måde er Gamification med til at løfte læringsoplevelsen, og skabe et stykke indhold, som er sjovt og som skaber en lyst til at deltage hos brugerne.

Øget læringsengagement

Engagementet øges hos brugerne, når de operer med Gamification. De spilelementer og funktionaliteter, som Gamification indeholder, giver brugerne mulighed for at interagere med indholdet på en uformel og effektiv måde. De kan prøve sig frem og de kan prøve igen. Og vi ser oftest en begejstring hos brugerne, som motiverer dem til at prøve igen og igen. Når en bruger er begejstret for en bestemt læringsform, er sandsynligheden større for, at de husker læringsindholdet bedre.

Belønning

Giv brugerne rewards og badges for deres viden, færdigheder og kompetencer med Gamification. Eller opsæt et ranking-system, hvor brugerne kan se, hvor godt placeret de ligger på ranken.

Det har en motiverende effekt, som vi tydeligt genkender hos vores kunder. Det fungerer som en form for belønning, og giver brugerne noget, at stræbe efter.

Øjeblikkelig feedback på resultater

Brugerne får øjeblikkelig feedback, når de afslutter et spil/modul. De får automatisk et hurtigt svar på, hvordan de har klaret sig resultatmæssigt. En feature som har en positiv effekt, fordi den gør brugeren bevidst omkring egne kompetencer og færdigheder, hvad de klarer sig godt i – og hvad de kan blive bedre til.

Det er med til at motivere brugerne til at udfordre sig selv og tilegne sig ny viden for at opnå endnu bedre resultater, hver gang de spiller med.

Hvis Gamification er så godt, hvorfor bruger man det så ikke altid?

Gamification er en af de læringsmetoder, der virkelig skiller sig ud fra mængden. Derfor bringer den også helt unikke resultater på bordet. Denne læringsform er i særdeleshed med til at øge brugernes engagement og motivation for at lære noget nyt, samtidig med at de har det sjovt, imens de gør det. Hver læringsmetode til sit behov, og er det sjov og engagerende læring, du ønsker at opnå, hvor indholdet kan variere mellem multiple-choice tests, que-cards, quizzes og challenges – så er Gamification den oplagte læringsmetode at anvende.

Det hele handler om behov og læringsmål, og det er de faktorer, vi altid arbejder ud fra her hos Conzentrate. Så selvom Gamification er yderst attraktivt og effektivt, så er det ikke sikkert, at det er velegnet til lige netop de behov, I har. Derfor kigger vi i denne blog-serie ind i andre læringsmetoder, som hver især kan noget forskelligt, og på den måde være med til at give jer indsigt i, hvad der eventuelt kan passe til lige netop jeres virksomhed og medarbejdere.


Kontakt os

Er du interesseret i at høre mere om mulighederne med vores læringsmetoder her hos Conzentrate? Kontakt os og book et uforpligtende møde, hvor vi går i dybden med jeres behov, og hvordan vores LMS, Learning Arena, fungerer.

Sofie Bergmann Rettkowsky
Business Development Manager hos Conzentrate A/S
Telefon: +45 98 40 27 06 / Mobil: +45 31 53 94 37
Mail: sbr@conzentrate.comX