
05 maj Blogserie Del 2 – Gamification
Vi er specialister i digital læring, og vi tilbyder en bred vifte af forskellige læringsformer- og metoder, som vi vil introducere jer for i denne blogserie. Tidligere har vi skrevet om Micro Learning (Del 1), og i dette indlæg, som er del 2 af vores blogserie, vil vi introducere jer for, hvordan læring både kan være sjovt, effektivt og fagligt relevant på én gang. Dette indlæg handler nemlig om fordelene ved Gamification, og hvordan det kan anvendes, som et effektivt læringsværktøj.
Vi har udviklet Gamification for flere af vores kunder, som ønsker sjov og engagerende læring, der samtidig uddanner modtageren på et fagligt højt niveau. Hvad er Gamification egentlig? Det er ikke et spil i sig selv. Det er en digital brugeroplevelse, som består af elementer og funktioner, som vi kender fra spil. Og det er netop disse, der er med til at skabe en engagerende læringsoplevelse, som motiverer brugerne til at deltage og udfordre sin egen viden.
4 grunde til at Gamification er fordelagtigt
Sjov og interagerende læring
Spilelementer er efterhånden ret genkendelige for os alle sammen. Vi ser det på diverse sociale medier, og vi kender det formentligt også fra forskellige apps, som vi har downloadet på vores smartphones. Vi forstår derfor også effekten af det, og hvordan det kan være dragende og engagerende, så snart man sidder med det i hånden. Den effekt har Gamification hos brugerne. Kombinationen af læring og spil skaber en sjov og anderledes læringsmetode, som motiverer brugerne til at deltage. I visse situationer kan det endda være ret svært af slippe, når først man er i gang. Gamification er med til at løfte læringsoplevelsen til en oplevelse, der er sjov og interagerende.
Øget læringsengagement
Engagementet øges hos brugerne, når de opererer med Gamification. De spilelementer og funktationaliteter, som Gamifcation indeholder, giver brugerne mulighed for at interagere med indholdet på en uformel og effektiv måde. De kan spille igen og igen, og vi ser ofte en begejstring hos brugerne, som motiverer dem til gentagelser. Når en bruger er begejstret for en bestemt læringsform, er sandsynligheden for at huske læringsindholdet større.
Belønning
Brugerne kan modtage rewards og badges, når de spiller, ud fra deres færdigheder og kompetencer. Et rankingsystem kan opsættes, hvor brugerne kan se, hvor godt de ligger placeret på rankinglisten, når de spiller. Dette har i de fleste tilfælde en motiverende effekt, som vi tydeligt kan se hos vores kunder, der anvender Gamification i deres organisationer. Det fungerer som en form for belønning, der give brugerne noget at stræbe efter.
Øjeblikkelig feedback på resultater
Brugerne kan få øjeblikkelig feedback, når de afslutter et spil. De får automatisk et hurtigt svar på, hvordan de har klaret sig resultatsmæssigt. Dette er en funktion, som kan have en positiv effekt, fordi den gør brugeren bevidst omkring egne kompetencer og færdigheder. De får indblik i, hvad de klarer sig godt i, og hvor der er plads til forbedring. Det kan være med til at motivere brugerne til at udfordre sig selv og tilegne sig ny viden, for at opnå endnu bedre resultater, hver eneste gang de spiller med.
Hvornår giver det mening at anvende Gamification?
Gamification er en læringsmetode, der skiller sig ud fra mængden. Den bringer unikke resultater på bordet, som ikke ses ved andre læringsmetoder, og det er særdeles en læringsmetode, som bidrager til at øge brugernes engagement og motivation for at lære noget nyt – og samtidig have det sjovt, imens de lærer. Ønsker du at skabe sjov og engagerende læring, og give dine medarbejdere en anderledes læringsoplevelse? Så er Gamification et godt bud på den perfekte læringsmetode på netop dette.
Læs vores andre blogindlæg her:
Kontakt os
Er du interesseret i at høre mere om mulighederne med vores læringsmetoder her hos Conzentrate? Kontakt os og book et uforpligtende møde, hvor vi går i dybden med jeres behov, og hvordan vores LMS, Learning Arena, fungerer.
Telefon +45 98402700
Kontakt os på mail her.