E-læringskurser - Blogserie fra Conzentrate | Vi skaber værdifuld læring
elæringskurser

Blogserie del 3 – E-læringskurser

Conzentrates LMS, Learning Arena, byder på mange forskellige digitale læringsformer. I denne blogserie tager vi jer igennem hver og én af dem, og giver jer indsigt i, hvordan de hver især kan skabe værdi i forskellige sammenhænge. Gennem Learning Arena er det muligt selv at sammensætte læringsmetoder for at skabe varierende læring, som bedst muligt tjener det formål og behov, I har. Tidligere har vi introduceret jer for Micro Learning (Del 1) og Gamification (Del 2). I dette blogindlæg vil vi præsentere jer for vores mest anvendte læringsform; e-læringskurser.

Her hos Conzentrate tilbyder vi både standard e-læringskurser og skræddersyede kurser. Vores standardkurser dækker bl.a. over emner som GDPR, Microsoft Office, Ledelse, IT-sikkerhed og meget mere. Vores skræddersyede løsninger produceres ud fra jeres behov og læringsmål. Vores hold af læringsspecialister er 4MAT-certificerede, og det læringsmæssige indhold, som vi udvikler, tager udgangspunkt i 4MAT-modellen. Modellen er både en læringsprocesmodel og en model for forskellige læringsstile. Ved at tage udgangspunkt heri, sikrer vi, at vi henvender os optimalt til alle i målgruppen uanset læringsstil. For vores kunder har vi udviklet kurser i bl.a. on-boardingprocesser, service og salg – og meget mere. E-læring er velkendt hos de fleste, og vi har set det blive mere og mere populært i løbet af vores 18 år som udbyder af digital læring. Hvad er det egentlig, der gør det til et effektivt stykke læringsværktøj? Det dykker vi ned i sammen med jer.

Den effektive læringsproces med e-læringskurser

E-læringskurser er for alle

Med e-læring kan du skabe en konsekvent læring, som er baseret på best practice, hvor hver bruger gennemgår den samme høje faglige læringsoplevelse. E-læring tilpasses til at fungere bedst for alle uanset hvor eller hvornår vedkommende gennemgår kurset.

Fokuseret læring

E-læring tillader brugerne at have mere fokus på et emne, som de har interesse i at blive mere kompetente i. I traditionel klasseværelsesundervisning ser man ofte et miljø, hvor deltagerne kan komme bagud eller have svært ved at stille spørgsmål, hvis de er usikre på et emne. Med e-læring har brugerne mulighed for at teste sig selv og gennemgå et kursus i eget tempo. De sikrer sig på den måde, at al indholdet er forstået og kan anvendes i praksis.

Læring uafhængigt af tid og sted

Træning ved fysisk fremmøde kan være et logistisk puslespil. Det puslespil slipper man for, når man arbejder med e-læring som læringsmetode. Her har virksomheden mulighed for at sende et kursus ud når som helst, og derfra har medarbejderne selv mulighed for at vælge hvor og hvornår, de ønsker at gennemføre et kursus. På den måde undgår man tidspres ift. vigtige møder, opgaver eller deadlines, som ofte kan falde sammen med et fysisk fremmøde, fordi læringen i stedet foregår digitalt og er til rådighed konstant. E-læring er dermed med til at skabe stor fleksibilitet hos medarbejderne.

Globalisering

Vi har mange kunder her hos Conzentrate, som opererer globalt. Et godt eksempel på dette, er vores case med Tasklet Factory (Læs casen her), som indledte et samarbejde med os, fordi de skulle uddanne 200 eksterne partnere verden over i deres produkter.

Vores samarbejde med Tasklet Factory er et klart eksempel på, hvordan man kan nå ud til kunder og samarbejdspartnere på trods af, at de befinder sig i forskellige tidszoner, når man anvender e-læring. Og det er netop noget af det, som e-læringskurser kan; De kan tilpasses tid, sted og sprog.

Tilgængelighed og aktualitet

Når vi udvikler og producerer e-læring, fokuserer vi altid på at skabe værdifuldt læringsindhold, som kan anvendes igen og igen uden at miste sin aktualitet. Et e-læringskursus kan gentages lige så mange gange, som man ønsker.

Brugerne har derfor mulighed for at genopfriske deres viden ved at gentage et kursus eller dele af det, som de allerede har gennemgået tidligere. For nye medarbejdere som ansættes i en virksomhed, vil disse e-læringskurser også være tilgængelige. E-læring fremstår derfor som et ressourcestærkt produkt, fordi et kursus kun skal produceres én gang, men kan anvendes igen og igen.

Kun fantasien sætter grænser

Ligesom næsten alt andet, som foregår digitalt, er der stort set ingen grænser, når det kommer til e-læring. Vores kundegruppe er et klart eksempel på, at e-læring ikke blot er for én bestemt branche. E-læring kan anvendes af enhver organisation, som har behov for hurtig og effektiv læring. Dette gælder uanset om det skal anvendes internt, eksternt eller begge dele. Og når det kommer til, hvad der kan lade sig gøre med e-læring, er det kun fantasien, der sætter grænser. E-læring spænder bredt, og det dækker over mange forskellige muligheder. Bl.a. tekst, video, grafik, billeder, lyd, speak og meget mere. Sammensætningen af disse vælges på baggrund af det udtryk, formål eller den funktion, et kursus skal have ift. en målgruppe eller et emne, så man opnår præcis den effekt, man ønsker.

Grundet de mange muligheder, anvendes e-læring mere og mere af virksomheder verden over. Og selvom vi hos Conzentrate siger, at man ikke kan lære alt med e-læring, så siger vores kunder altid, at det er kombinationen af e-læring og den fysiske træning, som skaber de bedste resultater, og at e-læringen er uundværligt, når man først er kommet i gang. Og det er dét, der gør e-læringskurser værdifulde. Derfor handler de næste to dele i denne blogserie om vores Classroom-modul og Blended Learning, som er en kombination af den digitale- og fysiske læring.


Kontakt os

Er du interesseret i at høre mere om mulighederne med vores læringsmetoder her hos Conzentrate? Kontakt os og book er uforpligtende møde, hvor vi går i dybden med jeres behov og hvordan vores LMS, Learning Arena, fungerer.

Sofie Bergmann Rettkowsky
Business Development Manager hos Conzentrate A/S
Telefon: +45 98 40 27 06 / Mobil: +45 31 53 94 37
Mail: sbr@conzentrate.comX