Conzentrate A/S | Blogserie del 5 – Blended Learning
blended learning conzentrate

Blogserie del 5 – Blended Learning

Vi har tidligere skrevet om de mest populære læringsmetoder, som vores kunder efterspørger. Blandt andet har denne blogserie budt på skriv om Micro Learning, Gamification, E-læringskurser og Classroom. Disse læringsmetoder kan skabe værdi på hver sin måde alt afhængig af, hvilke behov man som virksomhed har.

Dette indlæg er den sidste og femte del af denne blogserie, og her vil vi gerne introducere jer for begrebet ’Blended Learning’. Måske har du hørt om det før, eller måske er det helt nyt for dig? Uanset om du kender til det på forhånd eller ej, kan vi garantere dig, at dette blogindlæg vil give en ny og dybdegående indsigt i, hvad Blended Learning er, hvorfor det er foretrukket hos mange virksomheder, og hvordan det skaber effektive læringsprocesser.

Hvad er Blended Learning?

Blended Learning er en kombination af digital og fysisk læring. Kombinationen af disse udgør det, vi kalder et Blended Learning-forløb. Dette forløb har til formål at give brugerne viden, kompetencer og færdigheder til at anvende i praksis.

I nogle tilfælde fungerer digital læring rigtig godt alene, og i andre situation er det fysisk træning, der skal til for at formidle et budskab på bedste vis. Begge metoder er fagligt værdifulde, derfor er sammensætningen af disse en anerkendt og effektiv måde at lære på, fordi Blended Learning giver adgang til de bedste fra begge verdner.

Hvordan foregår forløbet?

Vi har udarbejdet en måde, hvorpå vi sikrer, at vores kunder får det bedste og mest optimale Blended Learning-forløb. Et forløb som skal være overskueligt for både facilitatorer såvel som for de medarbejdere, partnere eller andre brugere, som skal gennemgå det.

Nedenfor kan du se, hvordan et Blended Learning forløb foregår, og hvilke læringssteps afsender og modtager skal igennem fra start til slut i processen.

blended learning forløb

Scenarie

Lad os skabe scenariet for dig. Jens er HR-chef for en forlystelsespark, som kun holder åbent i sommersæsonen. Det er en sæsonpræget branche, og derfor er der hvert år et udskift af medarbejdere. Disse medarbejdere er typisk studerende, som har taget jobbet hen over sommeren. Deres arbejdsopgaver går ud på at styre forlystelserne i parken. Inden sæsonen starter, ansætter Jens 10 nye medarbejdere, som skal on-boardes og oplæres i deres arbejdsopgaver. Det er vigtigt, at de lærer alle forlystelserne at kende, så de kan dække hinandens vagter. Der er 20 forlystelser i parken, som medarbejderne skal oplæres i. Jens konkluderer, at det vil tage for lang tid at gennemgå hver forlystelse med hver enkelte medarbejder, og han beslutter derfor, at medarbejderne skal have noget forudsætningslære, inden de skal have sidemands0plæring.

Forløbet sættes i gang

Et Blended Learning-forløb igangsættes. Medarbejderne modtager en introduktionsmail, som byder dem velkommen på arbejdspladsen og oplyser dem om det forløb, de nu skal gennemgå. Det første step i forløbet er et webinar i Learning Arena, hvor medarbejderne introduceres til forløbet. Da webinaret er ovre, skal medarbejderne fortsætte på læringsplatformen, hvor de skal gennemgå 2 e-learningkurser. Ét om service og ét om de 2 forlystelser. Begge kurser er obligatoriske og skal gennemføres, for at man kan komme videre i forløbet.

Det sidste step

Da alle medarbejderne har gennemført kurserne, er de nu klar til det næste skridt i forløbet. Det næste step er traditionel klassesværelsesundervisning, hvor Jens er instruktør. En hel dag afsættes til denne aktivitet, hvor medarbejderne får undervisning og har mulighed for at stille spørgsmål. Når dagen er ovre, er alle medarbejderne klar til at gå videre i forløbet.

Det næste step er en test i Learning Arena, hvor medarbejderne skal testes i den viden samt de færdigheder og kompetencer, som de har fået fra de 2 e-learningkurser og den fysiske undervisning. Da alle medarbejderne har bestået testen, er de klar til at afslutte forløbet med sidemandsoplæring ude i parken med Jens og en anden instruktør.

Til sidemandsoplæringen bliver medarbejderne delt op i 2 hold, og de to instruktører tager hver en tablet og et hold med sig rundt i parken. På tabletten har instruktørerne adgang til Learning Arena, og én efter én tester de medarbejderne i at demonstrere håndteringen af forlystelserne, mens de følger en tjekliste med spørgsmål i Learning Arena. Når alle medarbejderne har været igennem alle forlystelser, og instruktørerne har vurderet, at de alle har gennemført sidemandsoplæringen, afsluttes forløbet, og medarbejderne er nu klar til at starte op på job.

Hvornår giver Blended Learning mening?

Scenariet er et tydeligt eksempel på, hvordan Blended Learning fungerer, når man har at gøre med en arbejdsfunktion, hvor arbejdsopgaverne primært er fysiske. Men det betyder ikke, at Blended Learning ikke giver mening i andre sammenhænge. Selvom man er på en arbejdsplads, hvor arbejdsopgaverne hovedsageligt foregår foran en computer, kan Blended Learning sagtens give mening.

Blended Learning giver mening i mange forskellige sammenhænge, og det kan ses i vores udtalelser fra vores kunder. Matas og Sol & Strand fortæller, hvordan de anvender Learning Arena til både digital og fysisk træning af medarbejdere.


Kombinationen af den digitale og fysiske træning er altafgørende. E-learning skal ikke ses som en erstatning for den fysiske træning, men som et vigtigt supplement. Det er sammenspillet mellem dem begge, som skaber resultater.

– Ditte Thygesen Gullach, Arbejdsmiljø-, Uddannelses- og Integrationskonsulent hos Matas.


At kunne omsætte noget digitalt til en praktisk kompetence kan være udfordrende. Men digital læring er et fantastisk supplement til den fysiske oplæring. Og det er med til at skabe den mest effektive og optimale læringsproces for os.

– Rikke-Louise Klarskov, HR-chef hos Sol & Strand.


Vil du vide mere?

Du kan læse mere om Blended Learning i vorea andet blogindlæg ‘Styrk Organisationen med Blended Learning‘. Hvis du endnu ikke har læst vores tidligere blogindlæg fra denne blogserie – eller er interesseret i at genlæse dem – så kan du finde blogindlæggende om Micro Learning, Gamification, E-læringskurser og Conzentrates Classroom-modul lige her:

Kontakt os

Er du interesseret i at høre mere om mulighederne med vores læringsmetoder her hos Conzentrate? Kontakt os og book et uforpligtende møde, hvor vi går i dybden med jeres behov og hvordan vores LMS, Learning Arena, fungerer.


Telefon +45 98402700
Kontakt os på mail her.